måndag 18 februari 2013

Äntligen

Har varit på promenad i skogen med denna lilla sötnosen, Vår hund Charley. Han är snart 5 år, har haft han sen han var valp. Han är en glad plutt.
Efter promenaden ringde Linköping o sa att jag skulle hämta ut penicillin på apoteket. (ÄNTLIGEN) För min infektion. Så det var bara o sätta sig i bilen å köra till den lilla staden Nybro för att hämta, så nu håller vi tummar o tår för att infektionen ska släppa o min förskylning, så man kan fokusera på den lille i magen. Snart slutar älskling jobbet så tänkte att jag skulle börja med maten och idag tänkte jag laga fiskgratäng o potatis.

Här kommer reseptet!

Ingredienser


Ingredienser

  • 600 g torsk
  • 900 g potatis
  • 1/2 purjolök
  • 1 tsk olja
  • 4 dl pastasås (tomat & crème fraiche)
  • salt och peppar
  • 2 tsk oregano

Så här gör du

  1. Tina fisken.
  2. Sätt ugnen på 225˚ C.
  3. Koka potatisen i saltat vatten.
  4. Ansa och strimla purjolöken. Stek den i oljan. Häll på såsen och låt koka upp.
  5. Skär fisken i bitar och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Strö över oregano och häll på såsen.
  6. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min eller tills fisken har en innertemperatur på 55˚C.
  7. Servera gratängen med den kokta potatisen.


/Fia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar